Du har med garanti støt på ordet gambling masser af gange, men hvad er det helt præcist?

Hvad er gambling og hvad kan det føre til?

Nedenstående tekst er udgivet under Creative Commons Navngivelse/Del på samme vilkår 3.0 og er oprindeligt fundet på Wikipedia.

Gambling er oprindeligt et engelsk ord, som nu også er blevet en hel almindelig del af det danske sprog. Det kan enten være hasardspil hvor vinderen bestemmes rent tilfældigt, eller det kan være spil hvor spillerens evner har betydning (fx poker).

Ordet har i dag nærmest erstattet det gamle danske/engelske ord “hasard” – som direkte oversat fra engelsk betyder risiko. Gambling vil sige at lave et væddemål om penge, eller andre ting af økonomisk værdi. Det primære formål er at vinde yderligere penge og/eller yderligere materielle goder. Typisk afgøres udfaldet indenfor en relativ kort tidshorisont, men dette behøver dog ikke nødvendigvis at være tilfældet, hvilket for eksempel ikke er tilfældet når man tegner en bilforsikring eller en hvilken som helst anden form for forsikring. Ved gambling er der altså en risiko og usikkerhed om udfaldet af det, man har spillet om. At gamble er at spille om penge. Ordet er ligeledes i nyere tid overtaget direkte fra engelsk.

Faren ved gambling:

Ludomani er en lidelse som kan følge med gambling, oftest i form af hasardspil eller væddemål.

Læs vores artikel om ludomani her.