De fleste mennesker i Danmark kender til bingo, da det er blevet spillet omkring i hele landet.

Men måske er du en af dem som aldrig har prøvet det og egentlig ikke ved hvad det går ud på.
Derfor har vi lavet et lille indlæg som lærer dig hvordan du spiller bingo.

Læs videre og lær at spille bingo.

Bingo for begyndere – 101

Nedenstående tekst er udgivet under Creative Commons Navngivelse/Del på samme vilkår 3.0 og er oprindeligt fundet på Wikipedia.

Bingo er navnet på et hasardspil, som spilles vha. en bingoplade og en beholder, hvori der ligger enten 75 eller 90 bolde med hver deres tal påtrykt. Spillet i den mest enkle form går ud på, at en opråber udtrækker vilkårlige tal og råber dem op mens spillerne markerer hver gang et udtrukket tal er på deres spilleplade. Når en spiller har markeret alle tal på en vandret linje, råber vedkommende bingo!, hvorefter en kontrollant tjekker, at de rigtige tal er markeret. Herefter spiller man videre til en spiller har alle tal på pladen markeret, og der igen råbes bingo!

Udbredelse

Bingo har traditionelt været spillet i idrætshaller og forsamlingshuse rundt omkring i landet. Ofte arrangeret af foreninger og sportsklubber, som derved kunne tjene penge til deres drift. Men også kommercielle bingohaller har udbudt spillet. Fælles for bingoarrangementerne er, at de er forbundet med en høj grad af social interaktion. Mange bingohaller oplevede i forbindelse med Rygeloven, at deres omsætning faldt drastisk.

Faldet i omsætningen skyldes ikke kun restriktioner på rygning. Inden for de senere år har online bingo vundet indpas hos spillerne, hvilket også udfordrer de store bingohaller.

Bingo & Banko

Banko er et slags søsterspil til bingo, og konceptet er da også stort set det samme. Alligevel er der nogle forskelle, fx:

  • Pladerne i bingo er kvadratiske og med bingo stående øverst i midten – i banko er de oftest rektangulære.
  • En traditionel bingoplade vil bestå af 25 felter (5 X 5), og der er tal i samtlige felter. En traditionel bankoplade består af 27 felter (3 x 9), hvor de 12 af felterne er blanke.

Online Bingo

Bingohallerne eksisterer stadigvæk, men nu findes de også i en web-baseret udgave. Her forsøger spiludbyderne at genskabe stemningen fra de traditionelle bingohaller, bl.a. med forskellige muligheder for at chatte med de øvrige spillere.

En fordel ved bingospil på nettet er også muligheden for automatisk nummerafkrydsning. Computeren klarer det hele, så man kan spille flere plader eller deltage i chatspil, mens bingopladerne bliver krydset af.

Se videoen nedenfor og lær mere om poker reglerne: