Betting på fodbold er sjovt. men det kræver også meget tid og energi, hvis man gerne vil have succes med det. Så hvad er egentligt vigtigst at tænke over før man placerer et spil? Hvis vi kigger på fodbold, er der nogle parametre som bør undersøges. Her følger 7 brugbare tips som du kan bruge, når du spiller på fodbold.

Egen research

Først og fremmest er det en god ide, at have en generel forståelse for fodboldverdenen og følge med i kampene. Udvælg først og fremmest nogle ligaer som du finder interessante, og begynd at se kampene. Tag noter af de kampe du ser, og lav eventuelt et register over de forskellige hold som du følger. Lav noter omkring styrker og svagheder som du spotter på holdene. Ser du for eksempel at et hold er gode offensivt, kan du notere, hvilke spillere der gør forskelllen for dem, og hvordan de spiller sig igennem modstanderens forsvar. Det kan også være at du ser at et holds defensiv er godt organiseret eller at de er til at tale med. Eller måske er målmanden usikker på standardsituationer som hjørnespark eller frispark fra siden af feltet. Skriv ned hvad du ser, så du kan gå ind og læse dine noter om de pågældende hold, før du placerer dit spil.

Match-up

Hold de to hold der spiller op mod hinanden. Hvilken spillestil praktiserer holdene, og hvilke stærke og svage sider har de? Identificer styrker og svagheder fra begge hold for at vurdere hvordan det får indflydelse på kampen. Har det ene hold eksempelvis en driblestærk og hurtig fløjspiller, mens det andet hold har en langsom back, der skal dæmme op for ham.

Læs nyheder

Følg med i fodboldverdenen generelt, og læs mange nyheder. Måske kan du finde noget brugbar information, som du ikke vidste før. For at få et bedre udgangspunkt for din fodbold betting, kan du også undersøge den pågældende kamp nærmere ved at læse nyheder omkring den. Som fx Manchester City mod Leicester som på trods af odds 1.18 stadig udgjorde en trussel mod Man City. 

Inddrag statistik

Lav en bedre analyse ved at kombinere din egen research med statistik. Det kan eksempelvis være godt, at se på hvordan hjemmeholdet normalt klarer sig på hjemmebane, og omvendt hvor godt udeholdet er på fremmed græs. Det kan også være en ide at kigge på tidligere indbyrdes kampe mellem holdene. Det kan også hjælpe at kigge på hvor mange mål hvert hold scorer i gennemsnit, og hvor mange de lukker ind.

Form

Hvordan har holdene klaret sig for nyligt? Kig for eksempel på deres sidste 5 kampe og sammenlign resultaterne. Du kan også tjekke hjemmeholdets sidste 5 kampe på eget græs, og sammenligne med udeholdets resultater på udebane.

Skader/karantæner

Hold dig opdateret på holdets spillere. Ser du at et holds topscorer, målmand, anfører eller anden vigtig spiller er skadet eller har karantæne, vil dette hold sandsynligvis stå svagere. Det kommer selvfølgelig an på hvor bred truppen er, og om spilleren kan erstattes af en med samme kvalitet.

MotivationDette parameter er nok mere relevant i slutningen af sæsonen fremfor i starten. Kæmper det ene hold eksempelvis mod nedrykning, mens det andet hold er placeret midt i tabellen uden noget at spille for? I disse kampe vil der nok være forskel i intensiteten i nærkampende fra de to hold, men ikke altid. Det kan også være at holdet der ikke har noget at spille for stadig gerne vil vinde kampen, eller at de bare ikke kan lide det andet hold. Det kan også være at nogle spillere der kæmper om en plads på holdet, endelig får en chance og gerne vil bevise sit værd.